14 Temmuz 2015 Salı

anne hazırlığı, emzirme sütyeni, üstten düğmeli gecelik, lohusa külotu, terlik ne neler almak gerekir


Anne hazırlığı:

Emzirme sütyeni, lohusa külotu, üstten düğmeli gecelik.

Doğuma bebek kadar anne de hazırlanmalı. Her ne kadar bizler nenelerimiz tarlada doğurur işe devam ederdi diye övünsek de o tarlada doğuranların ve doğanların ciddi bir kısmı orada ölürdü. Anneyi ihmal etmeyin.

Doğum normal de olsa sezeryan da olsa annede doğum sonrası kanama olur. Ayrıca sık muayene gerekebilir. Ayrıca epidural doğumlarda o bel bir süre çok rahat olmaz. Annenin en basit tuvalete gitmesi bile sorun olur. O durumda eşofman altını çıkarayım kısmı anlamlı olmaz. Rahat da olmaz emin olun.

Bu nedenle doğumda ve doğumdan sonra bir süre daha (birkaç gün ile birkaç hafta arası kişiden kişiye değişir) gecelik tarzı giymek daha iyidir. Bazı doğumlarda biraz fazla dikiş atılır. O durumda doğum sonrasında da alta eşofman türü bir şey giymek zor olur.

Normal gecelikten farklı olarak anne geceliklerinin üst kısmı düğmeli olur. Bebek emecek. Onun için tüm geceliği çıkartmak efektif olmaz. 2 düğme açarak olayı çözersiniz. Satıcıların geneli zaten doğum geceliği derseniz bilir. Gözünüze ve bedeninize uyanı seçin. Tavsiyem 3 tane alın. Kanama olursa elinizde yedek olması iyi olur. Ortada kalıverirsiniz sonra. Her zamanki gibi sentetik malzemeden uzak durun. Hamilelik ve sonrası alerjiye çok yatkın olacaksınız.

Az da olsa kanama ve sızıntı bir süre daha devam edebilir. Ayrıca doğum sonrası pelvik bölge biraz hassaslaşır. Bu yüzden loğusa külotu olarak adlandırılan şeylerden alabilirsiniz. Biz almadık ve eksikliğini hissetmedik. Veya ne olduğunu bilmediğimiz için hissetmedik zannediyoruz. Bütçe ve imkan varsa alın bir kenarda dursun pahalı bir şey değil.Kullan at modellerden alabilirsiniz. Hamilelikte kullanılan destekli külottan farklıdır. Orada amaç bebeğin ağırlığına destek olmakken burada amaç daha iyi sararak sızıntıyı önlemektir

Anne normal hayata döndükten sonra da bebek emmeye devam edecek. Bu nedenle emzirmeyi kolaylaştıracak emzirme sütyeni alın. Normal sütyende emzirme için tamamını çıkarmak gerekir ki bu çok sıkıntılıdır. Her yerde de yapamazsınız. Emzirme örtüsü de size o kadar alan sağlamaz. Tuvaletlerde gezmenin de gereği yok.

Emzirme sütyeni iki katlıdır. Tam emme bölgesini açabileceğiniz bir kapak kısmı vardır. tek elle yapılabilen küçük bir hareketle bebeğe yer açar. Çok pahalı değiller ancak iyi bir şey alın. Zaten hassaslaşan yerleri bir de kötü kalite kumaşla tahriş etmeyin. Bebek zaten tahriş edecek.

Sayısına karar vermek zordur. Bizim zırtapoz emmediği için 3-4 tane yetti. Ama normal emziren anne en az 6 ay kullanacağı için normalde kaç tane varsa o kadar almanızda fayda var. Tavsiyem bebeğin emme kararı belli olana kadar 3-4 tane alın. Daha sonra gerekirse sayıyı arttırırsınız. Bütçeniz uygunsa birkaç farklı marka alın. İlk aldıklarınızı kullanırken memnun kaldığınız markayı görüp devamını ona göre alırsınız.



Terlik konusunu unutmayın. Bunu insanlar mutlaka düşünmüştür diyorum ancak insanların tüylü topuklu terliklerle gittiğini duyunca değinmeden edemedim.

Düz tabanlı bir şey alın. Ayağınıza temas edecek kısmın deri olması iyi olur. İlk zamanlar yürümekte zorlanabilirsiniz. Bir de kayma derdiniz olmasın lastik tabanlı alın. normalden biraz geniş olursa iyi olur. Hamileliğiniz ilerledikçe fark edeceksiniz zaten vücut su topladığından ayaklar da şişecek ve eski terliklerin çok azı size olacak. Genelde doğumdan sonra geçiyor ama hemen değil. Birkaç hafta bazen de birkaç ay alabilir. Bazı durumlarda ayak yarım numara büyür. O yüzden hamileliğin sonlarında aldığınız bir terliği götürün veya hastane için alacaksanız bir numara büyük alın. serumlar nedeniyle o ayaklar iyice şişecek.

 kullan at loğusa külotu

destekli hamile külotu

resmin kusuruna bakmayın emzirme sütyeninin nasıl bir şey olduğunu göstermek için internetten indirdim. resmin sahibi firma kusuruma bakmasın. başka yoktu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder