8 Temmuz 2014 Salı

alınacak malzemeler

konuya girmeden önce: çevrenizdeki herkes 7 ay olmadan bir şey alma diyecektir. bize çok diyen oldu. sayı 5 ay 6 ay gibi değişti ama genelde son ana kadar beklemenizi önerirler. sebebi basittir: çocuk ya düşerse. sebep doğrudur ve makuldür. her çocuk düşebilir ancak: 1- ihtimal azalmakla birlikte hamilelik son gün bile sonlanabilir. bunlarla moralinizi bozmayın. bu işler kısmet işidir olacak olan olur.
2- az sonra listeyi göreceksiniz bu hazırlık eni konu masraflıdır. sağlam bir arkanız yoksa öyle son 2-3 aya sıkıştırılacak iş değildir. beliniz bükülür. daha doğum var ve doğumdan sonra da masraf bitmiyor.
3- çocuk sahibi olmaya kararlıysanız aldıklarınızı sonra da kullanabilirsiniz. genellikle son kullanma tarihleri yoktur. hiç çocuk sahibi olma imkanınız kalmazsa emin olun harcadığınız para son derdiniz olur. o gün de birini sevindirirsiniz.
bu nedenlerle çocuk istediğinizden eminseniz ilk doktor kontrolünden sonra bütçe ve bir planlama yapın. planlama ev düzenlemesinden başlar alacaklarınızın size uyumuyla devam eder. örneğin arabanız yoksa ve büyük şehirde yaşıyorsanız bebek arabası yerine baston puset almanız daha akıllıca olacaktır. veya daha az teferruatlı bir araba alıp seyahat sitemi almayabilirsiniz. odanızın büyüklüğüne göre 110 veya 120 cm' lik oyun parkı/yatak  alabilirsiniz veya katlanmayan bir tane tercih edebilirsiniz. planlamanızı esnek tutun çünkü aylar sürecek bu süreçte ihtiyaçlar parça parça netleşecek.
      alışveriş yapacağınızda bütçenizi belirleyin ama ne alacağınızı katı kurallara bağlamayın. örneğin bu ay biberon ve mama ısıtıcısı alacağım sterilizatörü gelecek ay alırım demeyin. internet sitelerini ve ulaşabildiğiniz alandaki mağazaları sık sık gezin. çocuk malzemeleri yüksek kar marjlı ürünlerdir ve kendilerine göre modaları vardır. bu nedenle ilgisiz bir zamanda akla gelmedik indirimlere rastlayabilirsiniz. bu ay bunları alacağım demek yerine bütçem bu deyip uygun fiyata bulduklarınızı alın. sadece alırken genel beklentilerinize uyacak şekilde seçimler yapın. yani aslında ihtiyacınız olan bir seyahat sistem bebek arabası ise ucuz diye baston puset almayın. veya sıcak sulu ısıtıcılar daha efektifken sırf ucuz diye buharlı ısıtıcı almayın. önce amaç ve beklenti sonra fiyat.
   bu arada alacağınız malzemeleri iyi araştırın. forumları okuyun. daha önce çocuğu olanlara sorun. alıp almayacağınızı sormayın. o malzemeye sahip olanlardan eleştiri veya övgüleri dinleyin. örneğin sterilizatör alacaksanız sterilizatör kullanan birine ne bekledi ne buldu diye sorun. mağazalar bir şey bilmediğinizi ve bebeğim için iyi birşeyler diye gezdiğinizi anlarlarsa haliniz harap demektir. mağazaya ne istediğinizi bilerek gidin ama onların da fikrini alın. örneğin ben mağazaya elektrikli sağım pompası almak için gittiğimde aklımda Kraftın bir modeli vardı ancak mağazadaki arkadaş motoru pompayla bütünleşik olanlarda vakumun tüm gücünün memede hissedildiğini bu nedenle biraz daha fazla acı duyma ihtimali olduğunu bu nedenle ayrı bir pompa sisteminin ve masaj özelliği olan bir cihazın daha efektif olabileceğini söyledi. bana makul geldiği için aldım. ayrıca bütçemi ilk başta söylediğim için ona çok yakın bir ürün önerdiler. şimdi memnunum. 
    ucuz ürün pahalı ürün konusu size kalmış. bütçenize göre takılın. bebek malzemelerinde hem insanlar çok hassas hem de kırıcı bir rekabet olduğu için asgari bir standart vardır. ancak ömür ve kullanım kolaylığında ciddi farklar olur. yani 10 tl bebedor la 60 tl dr Brown arasındaki fark bebeğinize zarar vermemek değil. kullanım ömrü ve emme kolaylığı gibi mühendislik özellikleriyle hava tahliye sistemi gibi ek özelliklerdir. sadece merdivenaltı ürünlerden uzak durun. sağlıksız olma ihtimalleri bir yana kullanımları eziyet olur ve ömürsüz oldukları için ucuza gelmezler.
   şimdi uzun listemizi yazacağım doğum öncesi sırası ve sonrasındaki bir kaç ay sıkıntı çekmeyeceğiniz malzemeleri listeye aldım. örneğin bir sünnet külotu yok. ama küvet var. açıklamalarını ayrıca yapacağım. her maddenin kendine göre püf noktaları var:
1 oyun parkı/karyola
2 taşıma sitemi (puset-bebek arabası)
3 yatak
4 mama sandalyesi
5 hastane çıkışı
6 ağız mendili
7 omuz bezi
8 emzirme örtüsü
9 u yastık- emzirme yastığı
10 biberon ve emzikleri
11 emzik, emzik kılıfı ve emzik zinciri
12 zıbın, badi, yelek bere tarzı doğum yer ve mevsimine uygun kıyafet
13 anne göğüs pedi
14 süt sağım pompası
15 sterilizatör
16 mama-biberon ısıtıcı
17 biberon fırçası
18 bebek çamaşır yıkama deterjanı
19 bebek bulaşık deterjanı
20 bebek çamaşır filesi
21 şampuan ve banyo süngeri
22 tırnak kesici
23  fırça tarak
24 burun aspiratörü
25 kulak çubuğu
26 önlük
27 termos
28 ateş ölçer
29 oda derecesi
30 cam rende ve veya katı meyve sıkacağı
31 diş kaşıyıcı
32 anne için emzirme sütyeni ve mevsimine göre emzirme atleti
33 anne için doğumda giyilecek üstten düğmeli tek parça lohusa geceliği
34 oyun halısı
35 malzeme çantası
36 mama
37 ıslak mendil/pamuk
38 bebe yağ krem ve pişik önleyiciler
39 no:1 bez (sona bırakın duruma göre prematüre bez alınır)
40 güvenlik setleri
41 banyo küveti ve filesi/maşrapa lazımsa küvet ayağı
42 kanguru
43 battaniye
44 banyo havlusu
45 uyku seti
46 telsiz
47 yatak alezi
48 alt açma bezi/seti
49 süt saklama kapları
50 ana kucağı
51 yaşa uygun oyuncak
52 şarj edilebilir pil, şarj aleti ve normal alkalin pil
53 kablo kanalları ve tv için duvar aparatı
54 evinizde  hala yoksa tartı (büyükler için olanı tercih)
55 iklime göre oda nemlendirici
56 bol kağıt havlu ve peçete
57 gece lambası
58 mutfakta bebeğin malzemeleri için tezgahta ayrı bir yer veya duvara raf
59 bebek için gardrop (yok artık demeyin)
60 bebek için ayrı kirli çamaşır kutusu
61 5cc pistonlu enjektör
62 yatak ve bebek arabası sinekliği
63 termofor
64 alıştırma bardakları
65 yemek setleri
66 koltuk için pamuklu bez
67 anne için bolca en yoğun gün için hijyen pedi
68 hasta bezi
69 lohusa kilotu
70 mevsime göre güneş yağı (??????)
71 oto koltuğu (açıklamaları okuyun)
72 yan yatma yastığı
72 bez için çöp kovası
73 kendiniz için bol kahve ve ağrı kesici
74 anne emzirme meme koruyucu
75 diğer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder