11 Temmuz 2014 Cuma

mama sandalyesi nedir nelere dikkat edilmeli seçim seçilmesi avantajları


Mama sandalyesi:

6 aydan önce kullanamayacağınız; ondan sonra da daha ne kadar kullanacağınızı bilemeyeceğiniz bir demirbaştır. Çocuk erken gelişebilir, uyumlu olmayabilir. Bu nedenle pahalı olmayanlarını almanız iyi olur. ama asgari beklentileriniz de olmalı. Örneğin:

1 mama tablası sökülebilen veya arkaya aktarılabilen modeller daha avantajlıdır. Çocuğun boyutları uygunsa masadan yemeye başladığında da sandalye olarak kullanabilirsiniz. Yüksekliği de ayarlansa iyi olur ama o modeller genelde pahalı oluyor.

2 ayakları yere dik inen değil açılarak inen modeller daha dengeli olur.

3 eğer tekerlek varsa tekerlerin kalkabildiği veya frenli olmasına dikkat edin sadece 2 ayakta teker olsa bile sallana sallana hareket edebiliyorlar.

4 sökülebilen bir model iş bitince saklama için çok daha avantajlıdır.

5 oturma yeri terletmez olursa iyi olur ancak bu üründe uzun süreli kullanım olmadığı için elzem değil ancak otruma alanında bebeğin bacaklarının arasında kemerin bir parçası yerine sert bir kolon olursa iyi olur. çok fazla hareket ediyorlar ve kısa zamanda otururdan yatar pozisyona geçiyorlar. bendeki ortası kemer olandan sık sık masadan kalkıp çocuğu tekrar oturur pozisyona getirmem gerekiyor. imkan varsa bu sert parçanında gerektiğinde çıkarilabilir olmasını tercih edin. küçükken bez oluyor ve çocuk sertliği hissetmiyor ancak büyüdükçe hem daha kolay oturduklarından ihtiyaç kalmıyor. özellikle bezi bırakmış erkek bebeklerde sorun olabilir. kısır veya iktidarsız yapmaz ama pipi kolay acıyan birşey risk almanın gereği yok.

6 oyuncaklı modeller çocuk büyüdükçe dikkat dağıtıyor oyuncağı varsa çıkartılabilir olması iyi olur. yoksa da dert etmeyin kırılıyorlar zaten.

7 emniyet kemeri kolay açılmasın

8 unisex

9 tekstil kısmı sökülüp yıkanabilir olursa iyi olur.
10 parçaların bağlantıları geçmeli olan modelleri tercih edin. benim aldığım ürün sözümona metal gövde ancak bağlantılar perçinli. çocukların sallanma huylari oluyor ve perçinler şimdiden ses yapmaya başladı. ikinciyi görmeyeceği belli. o yüzden imkanınız varsa ve birden çok çocuk düşünüyorsanız geçmeli modelleri tercih edin. vidalı bağlantı varsa büyük vida olsun. ince vidalar hemen kırılmaz ancak sallandıkça eğilir ve sökme imkanı ortadan kalkar. vidanın en az 10 mm kalınlığı olsun. evdeki sandalyelerde 10 mm nin altında verim alamadım. ayrıca başları elle çevirebileceğiniz plastik başlıkta olursa iyi olur. elle sıkmak ve sökmek kolaydır ve kazara vida başını ezme şansı yoktur. standart yıldızlarda tam sıkamayabilirsiniz ve kazara vida başını bozarsanız işin tadı kalmaz. 
11 altta dökülenlerin düşeceği bir tabla veya bez olması iyidir ev daha temiz kalır. olmazsa elektrikli süpürge daha sık açılır.
her özelliği içeren model olmayabilir veya pahalı olabilir veya siz ulaşamayabilirsiniz. eldeki ihtimallere, bütçenize, diğer çocuk ihtimallerine ..vb siz karar verin.


bağlantılar perçinli, ayaklar yeterince geniş değil ve bacak arasında kemer parçası var. 

dengeli mi?

iyi gibi duruyor yanları az daha geniş olabilir ve altta ilk resimdeki bezden olursa iyi olur. olmazsa da elektrik süpürgesi sağolsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder