12 Temmuz 2014 Cumartesi

hastane çıkışı nedir kaç tane alınır pamuk bambu kumaş nedir farkları hangisi iyidir kaç tane alınmalıdır


Hastane çıkışı:

                Bu sözü ilk duyduğumda anlam veremedim. Sadece hastaneden çıkarken giyecekse neden alınıyor evde giyeceklerinden birini veririz demiştim. Sonradan öğrendim zaten evde de giyiliyorlarmış. Şaka değil. İlk haftalardaki çocuğun giyeceği kıyafetlerin olduğu sete bu ad verilirmiş.

                Biz kendimizi bildiğimizden beri giyindiğimiz için aklımıza gelmeyebilir ama bebeğin doğduğu an giyinmeye ihtiyacı var. Üstelik 37 dereceden çıktığı için koruyucu bir şeylere ihtiyacı var. Buna da hastane çıkışı demişler. Aslında hastaneye çıkış olmalıymış. Üstelik adının aksine evde de giyilebiliyorlar. Boy uyarsa 1-2 ay daha giyebilirler

                Dikkat edilecekler aşağı yukarı tahmin edilebilir. %100 pamuk olmalı (bambu lifli kumaşlar da varmış. Ben kullanmadım yorum yapamayacağım). Bazı ürünler boyasız. Daha da hipoalerjikmiş. Tuhaf kahverengi bir renkleri var. Denemedim. Karar sizin. Zararı olmaz. Sadece rengi kötü.

                Asıl karar ikinci çocuğu düşünüp düşünmediğiniz ve bütçeniz. Önünüzde 2 seçenek var. Markalı iyi ürün almak veya markasız ürün almak.

                İyi bir yerden idil baby, pufidik, aziz bebe gibi bir şey alırsanız 2014 fiyatıyla ortalama 100 tl (200e kadar çıkar) hastane çıkışı alınır. Kıyafette seri sonu ucuz malzeme yine bulunur ama şans daha azdır. Bulursanız ciddi bir renk sorunu yoksa acımayın alın. Bu markalar iyi malzemeden yapılmıştır. Kumaşları daha dolgundur ve dikişleri sağlamdır. 1-2 ayda eskimezler ve sonraki çocuklara da rahatça yeterler. Çıt çıtları zirkondur. Alerji riski çok düşüktür ve çıt çıt baskı hatası yok denecek kadar azdır. (Çıt çıt baskısında dışa doğru çıkmış bir bacak nedeniyle elimi kestim)

                Daha ucuz olan bebelove, servet bebe, msa baby, bizim bebe…vb atölye üretimi markalar da %100 pamuktur ama kumaş kalınlığı diğerinin yarısı kadardır. Çıt çıtlar metaldir ve baskı hatası biraz daha fazladır. Ömrü de ancak o çocuğun giyebileceği süre kadardır. Sonrakine kalmaz. Ben her ikisinden de aldım. Haliyle markalıdan daha memnundum ancak bence her ikisi de gerekli. Neden dersek?

                Doğum bölümünde ayrıca anlatacağım ancak doğum çantasına en az 4 hastane çıkışı veya çıkışa denk giysi koymanız lazım. Hepsi markalı ürünlerden alınırsa doğuma eş para harcanmış olur ve o yatırım 1 ay içinde boşa çıkar. Tersden düşünürsek de çocuğun bu dünyada giyeceği ilk şeyin hem sağlık hem de moral açısından güç yetiyorsa iyi bir şey olması istenir. Hava sıcaklığı ne olursa olsun çocuk ilk geldiğinde üşüyecektir. Bu nedenle daha kaliteli kumaş daha anlamlı olacaktır. Çok sık giysi değişmeniz gerekirse kaliteli malzemeler bitince orta kalitelere geçilir.

                Bu nedenle 2 tane iyi 2 veya 3 tane de orta kalite alınabilir. Parça kıyafetlerden hastane çıkışı benzeri takım oluşturmak da anlamlı değildir çünkü hem aynı paraya denk gelir hem de eksik alma olasılığı vardır. İlk gece zannedildiği kadar sakin geçmez. Devamı ilgili bölümde.

                Alacağınız çıkışlarda kolsuz çıt çıtlı badi, pantolon, eldiven ve uzun kollu üst kısım mutlaka olmalı. Pantolon ayaksızsa çorap gerektiğini eklememe gerek yoktur sanırım. Şimdiki tıp modası göbek için ek malzeme kullanımı önermediği için zıbın veya göbek bağı çok elzem değil. Zıbın ayrıca varsa sorun değil uzun kollu niyetine ek kıyafet olarak kullanılır.

                Mevsimine göre hastane çıkışına ek kıyafet alınmalıdır. Bebek demek çamaşır demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder